Am dat recent peste o listă cu engine-uri alternative la celebrul Google. Dintre cele menţionate pe listă, unul singur mi-a atras atenţia: Ecosia

Ce este Ecosia?

Ecosia este un search engine ce funcţionează pe baza celebrului Bing de la Microsoft. Ce este diferit, e că atunci când foloseşti Ecosia, contribui la îmbunătăţirea mediului, întrucât Ecosia susţine că mare parte din profitul obţinut din plasarea de advertoriale se duce către campanii de plantare în diferite zone periclitate de pe glob.

De ce ar trebui să foloseşti Ecosia

Practic, atunci când foloseşti Ecosia, aceştia obţin profit de pe urma plasării de reclame. După acoperirea cheltuielilor, profitul rămas se duce în campanii de plantare. Aşadar, tu doar trebuie să faci ce făceai şi până acum cu Google / Bing, adică să le foloseşti pentru a căuta conţinut. Am făcut trecerea la Ecosia acum mai bine de o lună şi aceştia susţin că am contribuit la plantarea a peste 150 copaci. În medie, este nevoie de aproximativ 45 search-uri ca să plantezi un copac.

Este Ecosia veridic?

Ei susţin că da. În plus, au apărut diferite articole pe internet care întăresc acest lucru. De asemenea, se pot verifica oricând şi rapoartele financiare ale companiei.

We love being transparent with you. That’s why we publish monthly financial reports and tree-planting receipts. These show exactly how much money we made from your searches, and what percentage of our revenue went towards trees.

Ecosia does not pay out any dividends to its owners. All profits stay within the company and will eventually either be invested or used for tree planting.

Aşadar, din profitul obţinut, o parte din bani se reîntorc în companie sub formă de investiţii (campanii publicitare şi promovare, salarii, infrastructură etc.) iar cealaltă parte se direcţionează în aceste campanii de plantare – listate de asemenea pe blogul lor.

Cum schimbi search engine-ul implicit?

Este destul de simplu. Intră pe ecosia.org şi undeva în partea de jos a paginii vei găsi un buton Add Ecosia to Chrome / Firefox / Edge / Safari. Apasă-l şi urmează simplele instrucţiuni.

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Newsletter